Life Cycles

Nu sunt necesare mai mult de cateva zile linistite, eventual in cursul saptamanii, pe care sa le petreci in şa intr-o zona in care am colindat multe drumuri sau poteci, cu masina, cu bicicleta sau la picior: Sadu – Tocile – Cisnadioara – Paltiniş.
Cele trei zile incep pe Transagaraşan: am plecat intr-o zi de joi, destul de tarziu si am parcat imediat dupa barajul de la Vidraru pe la cinci seara.

Ziua 1Vidraru – Capra pe Transfagaraşan.

Joia nu este o zi aglomerata.
Pana la coada lacului, pentru 27 de kilometri, urcuşurile şi coboraşurile alterneaza; de multe ori nu mai auzi nici un uruit de motor, ci doar foşnete şi zgomote de padure. Pentru cine merge aici doar cu maşina, aşa cum am strabatut şi noi de nenumarate ori zona, sa asculti liniştea pe marginea lacului Vidraru, iar asta pentru multi kilometri, reprezinta ceva special.
Lumina blanda a serii de toamna a lasat locul intunericului: eu am facut tura inapoi spre masina, iar Luminita a continuat spre Capra la lumina lunii. Am reuşit sa ne reintregim formatia tarziu, aproape de ora 10 şi cu ajutorul unui salvamontist de la Cota 2000, ramas unic aparator impotriva puterii noptii in zona.
Total parcurs: ~54km.

Ziua 2 – TocileRaul Sadului

Sadu se intinde de la limita Cisnadiei, pe dealuri, la baza Cindrelului.
Daca vrei sa admiri livezi nesfarşite, petece de padure, fanteţe, atunci aici este locul potrivit.
Şoseaua din Sadu pana la Raul Sadului a fost asfaltata de curand, pana la tabara şcolara pe mai bine de douazeci de kilometri.
Drumul, deci, este o placere pentru biciclist: urca intr-o panta usoara, aproape nesesizata.
Abia la intoarcere, simti ca bicicleta merge uşor la vale, fara sa insişti cu pedalatul.
Raul Sadului se intinde pe foarte mulţi kilometri, printre case, zona se aseamana uşor cu cea a Moieciului, poate doar pantele din jur nu sunt atat de abrupte, ci lasa ochiului prilej sa se bucure de un apus de soare.
Total parcurs: ~52km.

Tocile-Paltinis

Ziua 3 – TocilePaltiniş

“La piece de la resistance”.
Din Tocile, se urca uşor pana in Cisnadie, zona interesanta incepand insa spre Cisnadioara.
Dupa padurea care urmeaza drumul dinspre Sibiu, se intra in Raşinari. Drumul ingust din sat lasa apoi locul unei urcari abrupte, care se termina dupa mai bine de 10 kilometri in Curmatura. Aici este zona cea mai solicitanta, drumul şerpuieste in curbe in ac de par si trebuie sa iţi ţii suflul si ritmul constante.
Odata ajunşi in culme insa, tot efortul a meritat.
Pana in Paltiniş nu mai este mult, prilej de o scurta pauza in zona schitului .
Total parcurs: ~75km.

IMG_5086

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *