Alex Gavan – Mountaineer Photographer Speaker

L-am cunoscut pe Alex Gavan inainte sa isi inceapa sirul escaladelor din Himalaya.
Promitea, prin vorbele sale calde despre munte, prin privirea hotarata si ambitioasa, cu fotografiile sale facute nu doar prin prisma locului potrivit ci prin contopirea cu lumina, sa devina omul de munte de astazi.
Si nu ne-a dezamagit.
Citatul sau celebru de pe cloudclimbing.ro m-a insotit de fiecare data cand eu insumi porneam pe cararile Carpatilor: “Climbing mountains Outside is climbing mountains Inside”.

Si au venit, pe rand, ascensiunile: Cho Oyu, Gasherbrum…. pana la recentul Shishapangma din mai 2013, toate fara oxigen suplimentar si fara ajutor din partea serpasilor.

Majoritatea acestor ascensiuni au fost premiere romanesti.
Nu numai fiecare poveste a sa scrisa la intoarcere, dar si fiecare mesaj postat pe cloudclimbing.ro (devenit apoi alexgavan.ro), m-au purtat alaturi de el pe acele varfuri.
A stiut intotdeauna cand sa porneasca, cand sa continue si, foarte important, cand sa renunte.
A facut toate acestea ca o lectie de viata.

Este drept ca unii dintre noi sunt ursiti de soarta sa isi indeplineasca menirea.
Sa isi urmeze cursul neabatut.
Alex este acea persoana daruita de zei cu darul de a ne purta pe noi toti in spirit, alaturi de tricolorul pe care il duce pe varf, pe varfurile unde doar cei meniti pot ajunge.

Ii multumesc pentru articolul postat pe acest blog de calatorie, sumar al postarii filmului realizat pe varful Shisha Pangma, 8027m.
Mai multe pe alexgavan.ro.

IMG_6084_

Autor imagine –  Alex Gavan – cu autograful sau la intoarcerea de pe Cho Oyu si prezinta acei “oameni sfinti”, Sadhu, in Piata Durbar din Kathmandu, Nepal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *