Kitzbuchel – un paradis al schiorilor

SkiDe regula, articolele despre localitatile de schi incep cu zecile de kilomeri de pista, cu altitudini, facilitati, etc.

Cand am primit link-ul despre Kitzbuchel de la gazdele din Austria, in oferta de cazare, am descoperit o arie de schi care se intindea pe mai bine de patru localitati distincte, pistele fiind integrate prin drumuri de acces excelent organizate.

Practic, poti sa pleci dintr-o localitate, intr-o extremitate a zonei si sa parcurgi din pista in pista si din telescaun in telescaun o zi intreaga, aproape fara sa treci de doua ori prin acelasi loc.

Cazati in valea Salzach, in Mulhbach, am plecat de la baza ariei, din Hollersbach, cu doua gondole, Panoramabahn I si II.

Partiile se intind de aici peste localitatile din Pasul Thurn,  Jochberg, Aurach, Kitzbuchel, Kirchberg, Aschau. Numarul kilometrilor aproape ca nici nu mai are importanta. Odata plecat pe schiuri, simti ca patrunzi intr-o zona de munte nemarginita.

Telecabina 3S, o realizare tehnologica de exceptie, face legatura intre principalele doua masive invecinate: cablurile sunt intinse peste un hau, coborand initial pana in punctul minim al curbei si urcand inapoi spre varful opus.

Imaginea completa a zonei se gaseste la: Panoramabahn Kitzbucheler Alpen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *